Activiteiten

 

ACTUEEL:

Wandelroute Stelling van Amsterdam http://www.wandelnet.nl

Kaasmarkten ; woensdag Edam, donderdag Hoorn, vrijdag Alkmaar

 

Fietsen

Met een  knooppuntenroutekaart  kunt u de hele omgeving middels bewegwijzering op de fiets  bezichtigen en kunt u zelf uw route  bepalen. Fietsen zijn te huur in Purmerend.  Fietsen zijn bij ons te huur. Eventueel ook elektrische.

Daarnaast zijn er nog enkele uitgezette ANWB fietsroutes zoals: – de Beemsterroute; hierin krijgt u een prachtig beeld van de Beemster met z’n rechte verkaveling, bomenrijen en fraaie boerderijen. Ook komt u langs de vele molens langs de route evenals de oude plaatsjes Graft en De Rijp.

  • de Zeevangroute, richting IJsselmeer.
  • de Gouwzeeroute, langs en door de oude Zuiderzeedorpjes Edam,Volendam, Monnickendam en Marken (inclusief boottochtje).
  • de Veenweide Wormerroute. naar de Zaanse Schans en door Jisp.

Fietsen in het Werelderfgoed, fietsen in Leeghwaterland,  iets dat u gedaan moet hebben.

 

Activiteiten in de regio

Naast een zeer gevarieerd aanbod in de grote steden Amsterdam,  Alkmaar, Haarlem en Hoorn zijn er in de regio diverse uitstapjes te maken; Museum Betje Wolf en het Agrarisch museum in Middenbeemster, musea  in Graft-De Rijp, de beeldentuin van Nic Jonk in Grootschermer, Bakkerijmuseum in Medemblik , Beverwijkse Bazaar, Zuiderzeemuseum met boottocht in Enkhuizen. Museum van de 20e eeuw en het Westfries Museum in Hoorn. Sprookjeswonderland in Enkhuizen,  Stoommachinemuseum in Medemblik, Stoomtram Hoorn – Medenblik

De plaatsen Volendam, Edam, Monnickendam en Marken

Fluisterbootjes en kanoen op diverse schiterende natuur locaties (De Rijp, Hobrede, Broek in Waterland)

Zaanse Schans in Zaandam

 

Wandelen

Wanneer u de Beemster komt bezoeken is het raadzaam uw wandelschoenen mee te nemen, want er valt genoeg te zien. Een wandeltocht over de zuiddijk naar de prachtige schilderachtige plaats Graft – De Rijp is een lust voor het oog. – de langeafstands route van Bergen naar Enschede loopt zo goed als langs onze accommodatie.  – Op de Noorddijk van de Beemster is een speciale wandelroute uitgezet. – De dinsdag ochtend markt in Purmerend. Deze markt ligt slechts twee kilometer van de Beemster oase.

 

Met de auto

Natuurlijk kunt u ook met de auto vele kanten op. – het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geeft een prachtig beeld van het leven, wonen en werken in de vroegere zuiderzeedorpen. – de Koggenroute is een door de ANWB uitgezette route die  u onder andere voert naar Hoorn, Medemblik en de Beemster.      – de Noordzee is prima met de auto bereikbaar. Ongeveer 30 minuten rijden en dan bent u in Bergen aan Zee, Egmond aan Zee of Schoorl. – het IJsselmeer dorp Edam ligt op 8 km van de accommodatie en ook de vroegere zuiderzeedorpjes Volendam, Monnickendam en Marken zijn met de auto uitstekend bereikbaar. – Op ongeveer 2  km afstand bevindt zich een golfterrein. Purmerend en Volendam beschikken beide over een zwembad.

 

Kanoën

In een straal van 8 km liggen een drietal waterrijke gebieden met speciaal uitgezette prachtige kano routes: – de Eilandspolder bij Graft  De Rijp – de wateren rond Monnickendam – het Jisperveld en Wormerveld bij Neck en Jisp . Indien u niet in het bezit van een kano bent, kunt u bij de bovengenoemde gebieden ook kano’s, roeiboten of fluisterbootjes huren.